• -4,00 zł
search

SZAMPON W KOSTCE ,,YOGA"

39,00 zł
35,00 zł Zniżka 4,00 zł
Brutto 48 h

AJURWEDYJSKI SZAMPON W KOSTCE Z INDYJSKĄ GLINKĄ MULTANI MITTI, SZAŁWIĄ MUSZKATOŁOWĄ, KARDAMONEM I BIAŁYM GREJPFRUTEM.

                                                          

Waga: 80 g

Ilość

SZAMPON W KOSTCE ''YOGA'' to magiczny kosmetyk o niezwykle orzeźwiającym zapachu. Co w nim takiego magicznego? Rozjaśnia delikatnie włosy dzięki zawartej w nim glince multani mitti i olejkom eterycznym. Nasze klientki brunetki używające tego szamponu, zwłaszcza te o farbowanych włosach, zyskały jasne pasemka mieniące się kolorami w słońcu. Glinka rozjaśnia również przebarwienia skóry, działa kojąco na skalp a co najważniejsze, nie przesusza włosów. Mężczyźni odnaleźli w tym szamponie jeden ze swoich ulubionych kosmetyków do mycia zarówno włosów jak i całego ciała. Polecamy go zwłaszcza osobom o blond włosach, jednak jeżeli ktoś pragnie rozjaśnić ciemny, smutny kolor włosów i wydobyć z nich odrobinę blasku i światła, to będzie dla niego idealny szampon. Włosy przetłuszczające się nie mają z nim szans. 

Jednym ze składników szamponu ajurwedyjskiego YOGA jest indyjska glinka Multanimitti znana również pod nazwą ,,Ziemia Fulerska”, mieniąca się kolorami beżu i khaki.

Multani-mitti to bogata w minerały glinka, idealna do pielęgnacji twarzy, włosów oraz całego ciała. Dzięki swoim właściwościom oczyszczającym dodaje skórze blasku i elastyczności. Delikatnie złuszcza martwy naskórek, domyka rozszerzone pory i wspomaga regenerację skóry. Polecana jest do skóry tłustej i ze skłonnością do trądziku. Stosowana również w formie maseczek do włosów, celem ich oczyszczenia i uregulowania nadmiernie wydzielanego sebum. Nie pozbawia jednak włosów ich naturalnego natłuszczenia, przez co ich nie przesusza i nie doprowadza do ich puszenia się.

Szałwia muszkatołowa (Salvia sclarea). /Salvia = zdrowie/ reguluje gospodarkę hormonalna i zalecana jest na bolące miesiączki i menopauzę. Zapobiega nadmiernemu poceniu się i wspomaga trawienie. Przyspiesza wzrost włosów i zapobiega tworzeniu się łupieżu.

Olejek kardamonowy pozyskiwany jest z nasion Kardamonu (Elettaria cardamomum) należącego do rodziny imbirowatych Zingiberaceae, do której należy również kurkuma. Kardamon pochodzi z Indii oraz Ameryki Środkowej. To właśnie Indie i Gwatemala są największym producentem olejku kardamonowego.

Kardamon posiada wiele przeciwutleniaczy, które korzystnie wpływają na zdrowie, dlatego ma powszechne zastosowanie m.in. w kuchni oraz medycynie naturalnej. Starożytni Grecy i Rzymianie używali tej przyprawy głównie ze względu na jego ostry aromat. Dodawali go do perfum oraz wykorzystywali podczas aromatycznych ceremonii. Kardamon jest droższy, niż inne olejki ponieważ proces produkcji jest niezwykle pracochłonny. Wszystkie ziarenka zbierane są ręcznie, a następnie poddawane procesowi destylacji z wodą. Zaraz po szafranie i wanili, to kolejna, bardzo kosztowna przyprawa na świecie. Olejek kardamonowy wytwarza ciepły, aromatyczny zapach działający kojąco, który wyciszając zmysły oddala negatywne emocje. Posiada jednocześnie korzenny, pikantny i kwiatowy zapach relaksujący i poprawiający jasność umysłu.

Grejpfrut (Citrusparadisi) ma właściwości drenujące więc jest stosowany w walce z cellulitem. Pomaga również rzucić palenie. Dla osób walczących z wypadaniem włosów oraz tłustą skórą, olejek grejpfrutowy będzie niezwykle przydatny. Ten przyjemny, relaksujący cytrusowy zapach idealnie nadaje się do kominków, kąpieli i masażu.

PRODUKT WEGAŃSKI przeznaczony do mycia włosy i skóry głowy u osób powyżej 3 roku życia.

Stosowany zgodnie z zaleceniami producenta, nie stanowi zagrożenia dla zdrowia ludzkiego.

Opakowanie w 100% biodegradowalne i kompostowalne wykonane wyłącznie surowców roślinnych:

Bibułka, z poddanego recyklingowi papieru celulozowego, posiada certyfikat BPI COMPOSTABLE i testy SGS a drewniane pudełko pochodzi z plantacji o zrównoważonej gospodarce, posiada CERTYFIKAT PEFCTM Jest w pełni biodegradowalne i kompostowalne przemysłowo zgodne z normą EN 14046.

           

INCI: Sodium Coco-Sulfate, Butyrospermum Parkii Butter, Solum Fullonum, Aqua, Ricinus Communis Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Limonene, Citrus Paradisi Peel Oil, Salvia Sclarea Flower Oil, Elettaria Cardamomum Seed Oil, Linalool.

 Warunki przechowywania temp. 5-35°C. nie należy eksponować na silne światło słoneczne

Termin trwałości: 24 miesiące od daty produkcji. Waga: 80 g

Opisując właściwości naszych kosmetyków opieramy się w dużej mierze o informacje zwrotne od naszych klientów, którzy  chętnie dzielą się swoimi spostrzeżeniami. Są to dla nas niezwykle cenne informacje. Wystawiona przez Ciebie opinia, może pomóc innym w dokonaniu właściwego wyboru, dlatego zachęcamy do komentowania. 

0007

Zobacz także

SZAMPON W KOSTCE...

Cena 39,00 zł
SZAMPON W KOSTCE...

Cena 39,00 zł
SZAMPON W KOSTCE  -...

Cena 39,00 zł
SZAMPON W KOSTCE WEGAŃSKI...

Cena 39,00 zł
chat Komentarze (0)