Szampon w kostce SHEN
search
  • Szampon w kostce SHEN
  • Szampon w kostce SHEN
  • Szampon w kostce SHEN
  • Szampon w kostce SHEN
  • Szampon w kostce SHEN
  • Szampon w kostce SHEN
  • Szampon w kostce SHEN
  • Szampon w kostce SHEN
  • Szampon w kostce SHEN
  • Szampon w kostce SHEN

SHEN - ORIENTALNY SZAMPON DO WŁOSÓW W KOSTCE

39,00 zł
Brutto 48 h

Orientalny szampon w kostce do włosów farbowanych henną z dodatkiem daktyli jujuba, olejku z kory cynamonowca i skórki mandarynki

SHEN znaczy DUCH...

To wyjątkowy, naturalny i wegański szampon w kostce. Jego receptura wykonana jest w duchu Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. 

Szampon w kostce Shen polecamy zawłaszcza do włosów kręconych. Szampon podkreśla skręt włosów kręconych i loków oraz odbija je u nasady. Jest on również niezastąpiony w pielęgnacji włosów prostych i przetłuszczających się u nasady a suchych na końcach. 

Owoce jujuba są powszechnie stosowane w walce z łupieżem. Co więcej, naturalny szampon w kostce Shen pomoże Ci zadbać o kolor włosów farbowanych henną.  

                        

opakowanie biodegradowalne zero waste 100% vegan zero waste produkt do mycia Shaushka

Waga: 80 g

SHEN - ORIENTALNY SZAMPON W KOSTCE IDEALNIE SPRAWDZI SIĘ DO WŁOSÓW FARBOWANYCH HENNĄ

''SHEN'' TO ORIENTALNY SZAMPON W KOSTCE, którego głównym składnikiem jest stosowany w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej, proszek z czerwonych daktyli jujuba ,,Hong Zao”. Można się też spotkać z polską nazwą  głożyna pospolita. Ten naturalny szampon w kostce polecany zwłaszcza dla osób farbujących włos henną oraz do włosów kręconych. Pomaga wydobyć i wzmocnić kolor włosów oraz podkreśla skręt włosa. Z informacji zwrotnej klientów wiemy, że doskonale się pieni oraz oczyszcza skórę głowy lekko odbijając włosy u nasady. Włosy są błyszczące i podatne na układanie. Więcej na ten temat możecie przeczytać również na blogu żabie sekrety.

Naturalne właściwości orientalnego szamponu w kostce - SHEN:

OWOCE JUJUBA W SZAMPONIE

Owoce jujuba (głożyna) uprawiane w całej Azji, są popularną przekąską a także składnikiem leczniczego wina wzmacniającego krew oraz bazą do tworzenia octu. Stosowane w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej w przypadku niedoborów Qi żołądka, aby odżywić krew i uspokoić Ducha (Shen). Daktyle jujuba mają również zastosowanie w ajurwedzie, aby złagodzić dosze Pitta i Kapha. Ze względu na dużą zawartość saponin wytwarzających pianę, odnalazły swoje zastosowanie w kosmetykach do mycia i pielęgnacji włosów. Tradycyjnie wykonuje się z nich gęste maseczki, oczyszczające i nadające włosom większej objętości.

Polecane są do włosów farbowanych henną, ponieważ nie zmieniają koloru i dodatkowo go utrwalają. Zawarte w szamponie skutecznie zwalczają łupież.

OLEJEK MANDARYNKOWY W TRADYCYJNEJ MEDYCYNIE CHIŃSKIEJ

Olejek mandarynkowy(Citrus Nobilis) powstaje ze skórki mandarynki, której nadaje przyjemny, słodki i cytrusowy zapach. Skórki mandarynki Chen Pi są powszechnie stosowane w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej jako dodatek do odżywczych i wzmacniających m.in śledzionę i żołądek ziół leczniczych. Ponadto olejek uspokaja, relaksuje i ułatwia zasypianie. Ma działanie tonizujące i rozkurczające. Stosowana jest w problemach układu trawiennego, w przypadku stresu, lęków oraz bezsenności u dzieci.

WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE OLEJKU CYNAMONOWEGO

Olejek cynamonowy pozyskiwany z kory Cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum Zeylanicum) jest znany i stosowany zarówno w Medycynie Chińskiej Rou Gui jako lek na trudno gojące się owrzodzenia, ropnie, poprawę apetytu, przy bólach brzucha jaki i Ajurwedyjski środek regulujący krążenie krwi, ale również jako specyfik przeciwwirusowy, oraz silny afrodyzjak. Dodawany do kosmetyków i perfum, nadaje im ciepły, słodki i przyjemny zapach.

WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE OLEJKU KASJOWEGO

Olejek kasjowy uzyskiwany z Cynamonowca wonnego (chińskiego) (Cinnamomum Cassia) pozyskiwany jest z młodych gałązek cynamonowca wonnego pochodzącego z Chin o bardzo ciepłym i słodkim zapachu bardzo zbliżonym do cynamonu stosowanego na co dzień w kuchni. Olejek kasjowy również odnalazł swoje miejsce w gastronomii a także medycynie naturalnej, jako specyfik poprawiający trawienie, lek przeciwbólowy, zapobiegający stanom zapalnym. Stosowany jest w kosmetykach i perfumach ze względu na swoje zalety zapachowe, rozgrzewające, zapobiegające wiotczeniu skóry, przeciwłojotokowe oraz antybakteryjne i konserwujące. Wykorzystywany jest również do produkcji pasty do zębów ze względu na właściwości zapobiegające tworzeniu się próchnicy, a dodatkowo poprawia smak pasty oraz odświeża jamę ustną.

PRODUKT WEGAŃSKI

Unikalny skład przeznaczony do mycia włosy i skóry głowy u osób powyżej 3 roku życia.

Stosowany zgodnie z zaleceniami producenta, nie stanowi zagrożenia dla zdrowia ludzkiego.

Opakowanie w 100% biodegradowalne i kompostowalne wykonane wyłącznie surowców roślinnych:

Bibułka, z poddanego recyklingowi papieru celulozowego, posiada certyfikat BPI COMPOSTABLE i testy SGS a drewniane pudełko pochodzi z plantacji o zrównoważonej gospodarce, posiada CERTYFIKAT PEFCTM Jest w pełni biodegradowalne i kompostowalne przemysłowo zgodne z normą EN 14046.

opakowanie biodegradowalne zero waste 100% vegan zero waste produkt do mycia Shaushka

Skład orientalnego szamponu w kostce: 

INCI; Sodium Coco-Sulfate, Butyrospermum Parkii Butter, Zizyphus Jujuba Fruit Powder, Aqua, Ricinus Communis Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Citrus Nobilis Peel Oil, Limonene, Cinnamal, Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil, Cinnamomum Cassia Oil

Warunki przechowywania: temp. 5-35°C. nie należy eksponować na silne światło słoneczne

Data ważności: 02.04.2024 r.

Opisując właściwości naszych kosmetyków opieramy się w dużej mierze o informacje zwrotne od naszych klientów, którzy  chętnie dzielą się swoimi spostrzeżeniami. Są to dla nas niezwykle cenne informacje. Wystawiona przez Ciebie opinia, może pomóc innym w dokonaniu właściwego wyboru, dlatego zachęcamy do komentowania. 

0008

Zobacz także

chat Komentarze (5)
Oceń