• -25%
Naturalny Olej Babassau
search
  • Naturalny Olej Babassau

Naturalny Olej Babassu

22,00 zł
16,50 zł Zniżka 25%
Brutto

Naturalny olej używany przez Majów.

Olej babassu wytwarzany jest z nasion brazylijskiej palmy babassu pochodzącej z Amazonii. Olej ten używany był przez amerykańskich Indian (Majów) jako kosmetyk do pielęgnacji skóry oraz olej spożywczy. 

Pojemność: 50g, 100g

Waga: 0 g

Waga
Ilość
Dostępny produkt z innymi opcjami

Olej babasu możemy wykorzystać do produkcji domowych kosmetyków

Dzięki delikatnej i przenikliwej konsystencji olej babassu jest bardzo dobrą bazą do tworzenia spersonalizowanych olejków do masażu, kremów, peelingów oraz domowych mydeł i środków czystości. Jest bardzo dobrym emolientem nadającym przyjemną i lekką konsystencję balsamom do ciała oraz kosmetykom do pielęgnacji  twarzy.

Do pielęgnacji suchych włosów i zniszczonych końcówek 

Olej babassu możemy wykorzystać do olejowania włosów, jako dodatek do maseczek do włosów oraz jako wosk na końcówki. Sprawia, że włosy są gładkie i miękki w dotyku. 

Olej Babassu ma jasnożółty kolor i delikatny zapach. Wyglądem przypomina olej kokosowy.  W temperaturze pokojowej ma stałą, kremową konsystencje, ale w kontakcie ze skórą topi się i łatwo wnika pozostawiając ją miękką w dotyku. Znany ze swych właściwości chroniących skórę przed zimnem, słońcem oraz spowalniających procesy starzenia się. Nadaje się do każdego typu skóry, zwłaszcza suchej i dojrzałej.  

Główne składniki oleju Babassu to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witamina F, nasycone kwasy tłuszczowe, kwas laurynowy, fitosterole.  

Olej babassu możecie spotkać również pod nazwą masło Babassu lub olej Cusi.

Data ważności: 31.12.2022r.

chat Komentarze (3)
Oceń