• Wyprzedaż!
  • -50%
search

OLEJEK ETERYCZNY ,,CYTRYNA ZWYCZAJNA"

25,00 zł
12,50 zł Zniżka 50%
Brutto 48 h

OLEJEK ETERYCZNY ,,CYTRYNA ZWYCZAJNA" 100% naturalny.

Nazwa łacińska: Citrus limonum
Pochodzenie: Włochy

Chemotyp: limonen

Pojemność: 10ml

Waga: 37 g

Ilość

UWAGA!!!

WYPRZEDAŻ KRÓTKA DATA WAŻNOŚCI DO 01.07.2021

OLEJEK ETERYCZNY ,,CYTRYNA ZWYCZAJNA" 100% naturalny.

Nazwa łacińska: Citrus limonum
Pochodzenie: Włochy
Wykorzystana część: skórka owoców
Zastosowanie: wewnętrzne i zewnętrzne
Chemotyp: Limonen

zobacz na blogu: co to jest chemotyp?


Pojemność: 10ml

Może być stosowany jako aromat spożywczy oraz surowiec do produkcji własnych kosmetyków. Więcej przeczytasz na blogu: olejek cytrynowy


Środki ostrożności: Olejek eteryczny z cytryny nie powinien być stosowany na skórę, nawet rozcieńczony, gdy planujemy eksponować ja na światło słoneczne. Jest fotouczulający i może być przyczyną pojawiających się czerwonych plam. Stosowany bezpośrednio na skórę bez wcześniejszego rozcieńczenia może wywołać zaczerwienienie i swędzenie skóry.
Kobiety w ciąży, karmiące piersią powinny zapytać swojego lekarza, czy nie widzi przeciwwskazań do stosowania olejku. Olejek należy przechowywać szczelnie zamknięty z dala od dzieci. Może wywołać silne podrażnienia w kontakcie z oczami i błonami śluzowymi.

0024

Zobacz także

chat Komentarze (0)