Szampon w kostce - czy warto go wybrać?
„Szampon w kostce mnie zawiódł. Wracam do butelek”. To cytat, jaki pojawia się ostatnio w publikacjach na Instagramie, facebooku czy youtubie. Jako uczestnicy targów stacjonarnych mieliśmy okazję spotkać osoby, które na widok szamponów w kostce uciekały wołając „nigdy więcej szamponu w kostce”. Dlaczego tak się dzieje? Czyżby rzeczywiście to był taki zły produkt do mycia włosów?
Czytaj więcej
Odżywka w kostce bez tajemnic. Jak stosować odżywkę  oraz w jaki sposób zamienić ją w krem?
Odżywka w kostce to produkt do pielęgnacji włosów bogaty w roślinne oleje, masła, woski oraz wiele innych odżywczych dodatków, dzięki którym włosy są miękkie, lśniące i dobrze się układają. Odżywka w kostce nie zawiera wody, dlatego nie ma potrzeby dodawania do niej konserwantów. Jest wydajna i wystarcza na bardzo długo. Od tzw. tradycyjnej odżywki różni się stałą konsystencją, prostym, ekologicznym składem, opakowaniem bez plastiku oraz sposo
Czytaj więcej
Dezodorant a antypespirant. Jaka jest między nimi różnica?
W dzisiejszym świecie kosmetyków łatwo się pogubić. Co jest czym? I jak działa? Jaka jest różnica pomiędzy antyperspirantem a dezodorantem? Bardzo często w codziennym życiu słowa dezodorant i antyperspirant używane są wymiennie. Czy rozróżniasz te produkty? Wiesz jakie mają działanie? Zdecydowanie warto znać tę różnicę, aby móc świadomie decydować o doborze kosmetyków.
Czytaj więcej
Olej rycynowy na włosy - jak działa i jakich efektów się spodziewać
Olej rycynowy jest bardzo powszechnie stosowany w naturalnych kosmetykach. Działa wzmacniająco na skórę, włosy i paznokcie. A dzięki właściwościom antybakteryjnym i przeciwgrzybicznym może okazać się skutecznym sposobem na problemy skórne takie jak przetłuszczające włosy czy łupież. Jak działa olej rycynowy na włosy? Czy warto go stosować? Jak często olejować włosy? Przeczytaj i bez obaw wypróbuj na swojej głowie i włosach ;)
Czytaj więcej
Indygo - naturalna farba do włosów
Indygo jest jednym z najstarszych znanych barwników. Był szeroko stosowany do barwienia tekstyliów. Mielone liście rośliny Indigofera (Indygo) były jednym z cenniejszych surowców nazywanych "niebieskim złotem". Z biegiem lat ludzie odkryli zastosowanie indygo do naturalnego barwienia włosów na czarno. Barwnik stał się popularnym kolorem włosów i zajął zaszczytne miejsce obok henny. Zdarza się, że indygo nazywane jest henną do włosów. Oczywiście
Czytaj więcej
Wyświetlanie postów od 1 do 5 z 68 (1 strona)